Tammela
 on vanha hämäläinen kirkkopitäjä Kanta-Hämeen maakunnassa, jossa on nähtävyyksinäkin tunnettuja harjuja, kuten Kaukolanharju Saaren kansanpuistossa ja Kyynäränharju Liesjärven kansallispuistossa. Luonnolla on tässä n. 6500 asukkaan maalaiskunnassa keskeinen merkitys. Menneet sukupolvet ovat luoneet aikaansaannoksensa luontoon liittyvistä näkökohdista ja työnteko on perustunut luonnon resurssien muokkaamiseen ja jalostamiseen.tammelaan

Tammelan ylänköön luetaan eteläisen Suomen suurimpiin soihin kuuluva Torronsuo. Länsiosat Tammelasta liittyvät Loimijokilaakson viljelysmaisemiin yhdessä Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kanssa.
Tammelan kunnan alueella on yli 200 järveä ja lampea.
Ne ovat tärkeä osa Tammelan omaleimaisia, kauniita maisemia. Ne antavat myös mainiot mahdollisuudet monipuoliseen vapaa-ajan viettoon ja ovat olleet kasvattamassa kesäasukkaiden määrää merkittäväksi.
Vesistöaluejaossa pääosa Tammelasta kuuluu Kokemäenjoen vesistöalueeseen ja tämän sisällä suurimmaksi osaksi Kokemäenjoen eteläisen sivujoen Loimijoen valuma-alueeseen.

    • Perustamisvuosi 1868
    • Kokonaispinta-ala 715,60 km²
    • Maapinta-ala 641,70 km²
    • Vesipinta-ala 73,90 km²

TAMMELAN PALVELUT

Keskustasta löytyy kattavasti peruspalveluita , on pankki, apteekki, posti, kirjasto ,terveysasema, taxi- ja tankkausasemat, kampaamot, kosmeologit ja urheiluhieroja. Löydät myös kahvilaravintolan ja pizzaravintolan karaokeiltoineen. Uudet liikerakennukset pitävät sisällään nykyaikaiset yleisimmät päivittäistavaran ketjuliikkeet .

Liikuntakeskus on keskeisellä paikalla , se on toiminnallinen vuodenajasta riippumatta. Valaistulla kuntoradalla on valittavana useita eri reittejä .

Alkutalvi vauhditetaan hiihdonystäville tykkilumella ja  hoidetaan  latuverkkoa  koko kauden aktiivisesti

LAADUKAS ARKKITEHTUURI

Huippumoderni arkkitehtisuunnittelu näkyy valkoisena hohtavissa palvelukeskuksissa jotka sulautuvat kylänraittiin ja keskiaikaiseen harmaa kivikirkkoon luontevasti.
Alvar Aallon koulukuntaan kuulunut maineikas arkkitehti Arto Sipinen on suunnitellut upean kunnantalon joka valmistui v.1991.
Vastavalmistunut viereinen liikerakennus jatkaa samaa hohtavaa linjaa ja vastapuolen punatiiliset uudisrakennukset ovat täydentävä osa harmoniaan

www.tammelankunta.fiWP_20160222_011 WP_20160222_008